Skip to main content

De naadafdeling van Lidwina in Mol krijgt een ruimer gebouw aan de Tortelstraat. Het stijgende aantal klanten en opdrachten deed de afdeling uit haar voegen barsten.

Ook de coronamaatregelen maakten de verhuis noodzakelijk. “Onze mensen moeten op voldoende afstand van elkaar kunnen werken. Ons gebouw langs de Tortelstraat bleek de ideale bestemming”, vertelt Koen Mollen van Lidwina.

Het deed voorheen dienst als multifunctionele ruimte. “Hier was onder andere al een werkplaats voor matrassenproductie,  magazijn voor verpakkingsmateriaal en de pilootafdeling voor tuinmeubelmontage.

Lidwina deed ook bijkomende investeringen, zoals extra naaimachines, een grotere snijtafel en extra werktafels maken het plaatje compleet. “Zo kunnen we meer maatwerkers met talent in naad aan het werk zetten. Er is ook plaats voor bijkomende opleiding en voor buso-stages.”

Als sociaal economiebedrijf met een tewerkstelling van meer dan 500 medewerkers te Mol behoort Lidwina tot een van de grootste werkgevers in de regio Kempen.

 

Link: https://www.made-in.be/kempen/groter-pand-voor-naaiafdeling-lidwina/